WSKAŹNIK DO NASTAWU WIN DOMOWYCH
WSKAŹNIK DO NASTAWU WIN DOMOWYCH
- W zestawie winomierz, szklana menzurka, instrukcja/tabela do odczytu
Sposób użycia:
W przygotowanym moszczu zanurzamy winomierz i dokonujemy odczytu na skali znajdującej się w górnej jego części (cyfra znajdująca się nad kreską wyznaczająca lustro płynu). Następnie odczytaną wartość porównujemy z tabelą. Pomiar powinien być wykonany przed dodaniem drożdży i innych składników (oprócz cukru).
Polityka bezpieczeństwa
maksymalna długość dla przesyłki : Kurier DPD - 120cm, PACZKOMATY - 60cm
Zasady zwrotu
Przykład: Robimy wino z jabłek. Dokonujemy pomiaru, który wskazuje wartość 15. Oznacza to, że uzyskane po fermentacji wino , będzie winem wytrawnym. Jeżeli chcemy uzyskać wino słodzie powinniśmy dodać tyle cukru, aby uzyskać wartość 25.
Po fermentacji wskaźnik zanurzamy ponownie i dokonujemy odczytu, który po porównaniu z tabelą wykaże nam procentową zawartość alkoholu w powstałym winie. Odczyt dokonywany powinien być w temperaturze odniesienia 20 C.
- Wysokość winomierza: 18,5 cm
- Średnica winomierza: 13 mm
- Wysokość probówki: 21 cm
- Średnica probówki wewnętrzna: 16,5 mm, zewnętrzna: 17,5 mm