- -5%

MOCKBA to bardzo mocne, specjalnie wyselekcjonowane aktywne drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów cukrowych.
Polityka bezpieczeństwa
maksymalna długość dla przesyłki : Kurier DPD - 120cm, PACZKOMATY - 60cm
Zasady zwrotu
Fermentują nawet do 21% alkoholu.
Zestaw zawiera dawkę enzymów ułatwiających fermentację, drożdże,pożywkę, witaminy i mikroelementy. Opakowanie wystarcza na odfermentowanie 25 litrów nastawu cukrowego. Optymalna temperatura fermentacji 20-30°C, a najlepsza 25°C.
Instrukcja:
Odpowiednią ilość cukru rozpuścić w 21l. ciepłej wody. Nastaw ostudzić do temperatury poniżej 25-30°C, dodać zawartość torebki, intensywnie mieszać przez 1-3 minut w celu napowietrzenia nastawu. Fermentację trzeba przeprowadzić w temperaturach podanych w tabeli.
Tabela znajduję się na tylnej etykiecie opakowania.